Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ




ΥΛΙΚΑ: 2 φιλέτα σολωμό, 1 κρεμμύδι, 1 κούπα του τσαγιού κριθαράκι, 200ml κρέμα γάλ/τος, 1 ποτήρι λευκό κρασί, 1/2 ματσάκι μαιδανό, ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον σολωμό   που τον έχουμε κόψει σε κύβους. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αφού σοταριστούν καλά βαζουμε το κριθαράκι να σοταριστεί και αυτό λίγο, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και 2-3 κούπες ζωμό ψαριού ή κοτόπουλου ανάλογα με το πόσο θέλουμε να βράσει το κριθαράκι. Τέλος προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου