Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:  2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο, 500gr καλαμαράκια (κτψ. αν δεν βρείτε φρέσκα), 500gr ζυμαρικά κοχυλάκι, 8-10 σταγόνες tabbasco, 1 ποτήρι λευκό κρασί, 1 ώριμη ντομάτα, 200ml πολτοποιημένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλάτι ρίγανη και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια, τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε και αυτά. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη  και την σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό ψαριού αν έχουμε και το αφήνουμε να βράσει για 15'. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το κοχυλάκι λίγο νερό ακόμα και το αφήνουμε να βράσει για 8'-10'. Αφού είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε και την ρίγανη και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου