Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ (CHOUCROUTE)




ΥΛΙΚΑ:  2½kg ΧΟΙΡΙΝΟ, 250gr ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΛΑΔΙ, 300gr ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, 300gr ΜΠΕΙΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, 300gr ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, 1½lit. ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ, 2 ΛΑΧΑΝΑ (ΜΕΤΡΙΑ) ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ, ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΛΙΓΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, ΛΙΓΟ ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ, 1 ΜΠΟΥΚΕ ΓΑΡΝΙ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΜΕ. ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΠΑΓΚΟ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΡΕΝΤΟΥΙΡΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ, ΤΟ ΜΠΟΥΚΕ ΓΑΡΝΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ. ΕΠΕΙΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΟΥΣ 220) ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΕΝΙΤΞΙΟΝ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ BEURRE MANIER ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΗΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΤΟ “CHOUCROUTE” ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΖΟΥΛΙΕΝ. ΤΟ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΞΥΔΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΛΑΣΑΡΕΙ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΦΕΤΕΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου