Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΠΛΑΝΚΕΤ

 



 ΥΛΙΚΑ:  2kg ΜΟΣΧΑΡΙ (ΣΠΑΛΑ, ΣΤΗΘΟΣ), 300gr ΜΙΡΕΠΟΥΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, 50gr ΒΟΥΤΥΡΟ, 60gr ΑΛΕΥΡΙ, 300ml ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, 1½lit. ΛΕΥΚΟ ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ, 100ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛ/ΚΤΟΣ, ΛΙΓΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΖΕΜΑΤΙΣΟΥΜΕ, ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΡΕΠΟΥΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΠΟΥΔΡΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ, ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΟΝ ΒΟΔΙΝΟΥ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΙΕΖΟΝ ΑΠΟ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛ/ΚΤΟΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου