Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ




 ΥΛΙΚΑ:  2kg ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΠΑΛΑ, 1½ kg ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ, 200ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 200ml ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 40gr ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, 200ml ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ, 2lit. ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΚΑΝΕΛΑ, ΜΠΑΧΑΡΙ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΚΟΡΝ-ΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΑΔΙ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ (ΜΠΑΧΑΡΙ, ΚΑΝΕΛΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ), ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ, ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΟΥΣ 160) ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΔΙ. ΤΑ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΟΡΝ-ΦΛΑΟΥΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου