Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ




 ΥΛΙΚΑ: 2kg ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΠΑΛΑ (χωρίς κόκαλο), 1kg ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, 500gr ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΝΚΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 300gr ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ, 200gr ΛΑΔΙ, 2-2½ lit. ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ, ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΤΟ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΛΑΔΙ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ. ΜΟΛΙΣ ΡΕΝΤΟΥΙΡΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΕΠΕΙΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 1 ΜΕΡΟΣ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ 2 ΖΩΜΟ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΟΥΣ 160) ΓΙΑ 15’-20’ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΗΛΙΝΑ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΡΑΝΤΙΝΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου