Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ





 ΥΛΙΚΑ: 1kg ΚΙΜΑ (750gr ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ & 250gr ΧΟΙΡΙΝΟ), 5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΗΡΟ, 15-20gr  ΚΥΜΙΝΟ. ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 1 ΑΥΓΟ, 1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ, ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ, ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ & ΓΑΛΕΤΑ.
ΣΑΛΤΣΑ: 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΗΡΟ, 3 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ, 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΜΙΣΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΥΜΙΝΟ, ΟΥΖΟ, 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ & 1(Κ.Σ.) ΠΕΛΤΕ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ. ΤΑ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΥΖΟ & ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΡΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΚΥΜΙΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ. ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΕΝΤΟΥΙΡΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΕΝΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου