Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

ΥΛΙΚΑ: 0,5kg ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΣΕ, 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΗΡΟ, 6 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ, 1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ, 1 ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ (lime), ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ. ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ  ΤΟ ΡΥΖΙ & ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΕΠΕΙΤΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΥΓΡΑ (ένα ποτήρι περιπού) ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΠΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ & ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ (lime). ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ. ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΤΗ ΦΑΡΣΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΛΑ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΥΓΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΚΑΡΥΚΕΥΟΥΜΕ & ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου