Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ(ΠΑΡΜΑΝΤΙΕ) ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ






ΥΛΙΚΑ:  ΠΑΤΑΤΕΣ, ΣΕΛΗΝΟ, ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΟΥΚΟΒΟ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΖΩΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΟΤΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟ ΝΑ ΣΟΤΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ. ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΕΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΛΕΝΤΕΡ Ή ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΜΠΙΜΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ. ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΞΕΡΟΨΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου