Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ:  2kg ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΕ, 200gr ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, 200ml ΣΑΛΤΑΣ ΣΟΓΙΑΣ, 200ml SHERRY, 30gr ΖΑΧΑΡΗ, 130grgr ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΖΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡ, 5 ΦΕΤΕΣ ΑΝΑΝΑ, ΛΙΓΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΣΙΛΙ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ. ΚΟΡΝ-ΦΛΑΟΥΡ, 100
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:  1lit. ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ, 400gr ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ, 300gr ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 2 Κ.Γ. ΣΑΛΤΣΑ WORCESTER, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ: ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ WORCESTER ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΟΡΝ-ΦΛΑΟΥΡ. ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ 30’ (ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ SHERRY ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ). ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ-ΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΛΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 1’-2’. ΔΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΟΡΝ-ΦΛΑΟΥΡ. ΞΑΝΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΑΓΑΝΟ. ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου