Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

 

ΥΛΙΚΑ: 1 ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΗΡΑ, 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ,1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ, 1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑ, 1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1kg ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ, ΛΙΓΟ ΖΑΧΑΡΗ, ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ, ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙ & ΛΙΓΟ ΚΑΝΕΛΛΑ. ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΕΜΙΝΣΕ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ & ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΑΦΟΥ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΟΝΚΑΣΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΛΙΓΑ ΥΓΡΑ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ & ΚΑΝΕΛΛΑ ΞΥΛΟ (μόνο για 10’). ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ, ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 10’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου