create your own banner at mybannermaker.com!

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ζεστή σαλάτα σολομού με πατάτα και σπανάκι

σαλάτα σολομού 




ΥΛΙΚΑ: Για το σολομό: 1 φιλέτο σολομού (περίπου 200 γρ.), 2 κ.σ φρέσκο άνηθο, ½ λεμόνι, το χυμό, 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο, 300 ml ζωμό ψαριού ή λαχανικών, 2 γαρίφαλα, λίγο λευκό κρασί. Για το σπανάκι: 5 γρ. σπανάκι, λίγο νερό, ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, ½ λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 μέτριες πατάτες (βρασμένες και κομμένες), 1 κ.σ λευκό ξύδι, 3 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ μουστάρδα Dijon. Για το coulis: (σάλτσα) πιπεριάς, λίγο ελαιόλαδο, ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια), 100 ml φρέσκο γάλα, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε για την προετοιμασία του σολομού. Αφού βράσουν, ρίχνουμε το φιλέτο, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι. Αφήνουμε το σολομό για 5-7 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να αποκτήσει αυτό το πανέμορφο ροζ του χρώμα. Βγάζουμε το σολομό από την κατσαρόλα, αφαιρούμε το δέρμα του και τον κόβουμε σε κομμάτια.


Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το σπανάκι, το νερό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα του. Αφήνουμε το σπανάκι να σοταριστεί για 2 λεπτά, αφαιρούμε τα υγρά και προσθέτουμε τις πατάτες.


Χτυπάμε με το σύρμα, το ξύδι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και τα ρίχνουμε στο σπανάκι με τις πατάτες.


Για το κούλι (σάλτσα) κόκκινης πιπεριάς, σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Οι πιπεριές πρέπει να είναι μαλακές. Αφήνουμε το μείγμα να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το περνάμε από το μπλέντερ. Το κούλι πρέπει να έχει απαλή υφή.


Σερβίρουμε το σπανάκι και τις πατάτες σε ένα πιάτο, ρίχνουμε τα κομμάτια σολομού και περιχύνουμε με το κούλι πιπεριάς.




ΠΗΓΗ:  foodzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου